Vă invit cu drag la un curs de Extindere a capacității de Acceptare – Acceptarea în aspecte legate de relații.
Acceptarea este un extraordinar instrument de manifestare.
Atunci când acceptăm ceea ce vine către noi cu inima deschisă, ne deschidem către atragerea celor mai bune posibilități pentru noi înșine.
Conștient sau nu, mulți oameni se contractă atunci când ceea ce vine către ei nu le este pe plac sau în acord cu propriile valori, se aricesc, opun rezistență și resping situația, persoana, locul, comportamentul etc respectiv.
Cu cât ne prindem mai devreme de rezistență și o transformam în acceptare, cu atât îndepărtăm pericolul, învățăm să navigăm prin viață mai ușor și ne creem din ce în ce mai conștient circumstanțele pe care ni le dorim.
Rezistența înseamnă judecată, înseamnă contracție, înseamnă orgoliu, înseamnă joaca de-a dreptatea și nedreptatea, de-a binele și răul, de-a ce e corect sau nu.
Rezistența înseamnă alegeri în conformitate cu ceea ce o persoană nu vrea să fie, să facă, să aibă.
Ceea ce are ca rezultat întocmai atragerea acelei versiuni care este respinsă, sub o formă sau alta, în experiența de viață.
Pentru că lucrurile cărora li se opune rezistență persistă, iar ceea ce nu este acceptat, nu se poate schimba.
Schimbarea începe cu a accepta ceea ce este, fără a judeca.
Acceptarea înseamnă flexibilitate, schimbare, evoluție, înseamnă cunoașterea că toți suntem Una, că nu-i nimic de bine sau de rău, că fiecare are dreptatea lui, iar dreptatea unuia nu exclude dreptatea celuilalt oricât de diferite ar părea.
Acceptarea înseamnă să te golești de semnificațiile care ți-au fost inoculate despre un comportament, o atitudine, rase sau clase sociale, educație, despre ceea ce înseamnă frumos sau urât, bine sau rău, corect sau incorect etc.
Acceptarea înseamnă să permiți celor mai profunde adevăruri să se modifice. Nu contează cât de bune crezi că sunt lucrurile, ele pot fi si mai bune.
Acceptarea înseamnă Deschidere. Deschidere către și mai multe minuni.
Acceptarea înseamnă să îți construiești propriile semnificații, să le modifici, să le ajustezi în conformitate cu ceea ce Vrei Să Fii, Să Faci, Să Ai.
Acceptarea nu înseamnă compromisuri, resemnare, capitulare.
Acceptarea înseamnă să fac pace în mine cu ceea ce vine spre mine, să binecuvântez, să văd perfecțiunea acolo unde am crezut că nu există.
Acceptarea înseamnă dorință de schimbare, curiozitate, entuziasm, înseamnă soluții, creativitate, credință, încredere în Sine, încredere în ceilalți, încredere în viață.
În acest prim modul vom aborda Acceptarea în aspecte legate de relații – relația cu sine, cu părinții, cu copii, cu partenera/ul, prieteni, persoane cu care interacționam etc.
Acest modul va aduce un grad mai mare de conștiență în relația cu Sine și în interacțiunea cu ceilalți, relații mai împlinitoare, armonioase, pline de sens, o mai mare încredere în forțele proprii și în oameni, un puternic sentiment de eliberare, conectare cu Sursa, o mai bună înțelegere cu membrii familiei și cu oamenii în general.
Câteva din temele de reflecție:
a. Cât de deschis/ă sunt să accept puncte de vedere, comportamente, atitudini care nu sunt la unison cu valorile mele?
b. Cât de înclinată sunt să cred că valorile mele sunt cele corecte și perfecte și că ceilalți ar trebui să adere la ele?
c. În realitatea mea, cât de mult trăiesc în trecut (gândesc, simt, vorbesc despre el, despre traume sau răni) și cât de mult trăiesc in Acum și Știu (gândesc, simt, acționez) ca ceea ce a fost este nesemnificativ față de ceea ce urmează să fie?
d. Stările de A fi Valoros, A fi Destul, A Merita se bazează pe trecutul meu și ce am trăit până acum sau pe alegerile mele de Acum și pe ce vreau să creez, să trăiesc, să fiu, să fac, să simt, să am de acum înainte?
e. Cât de ușor reușesc să-mi păstrez echilibrul interior când intru în contact cu persoane care au perspective diferite de ale mele? Care gândesc poate așa cum o făceam și eu înainte, care practică o atitudine care știu că nu este benefică?
f. Cât de mult mă încred în ceilalți? Cât de multă încredere am în/ cât de mulțumită sunt de… treaba făcută de alții?
g. Am tendința să fac eu însămi multe lucruri suprasolicitându-mă sau deleg cu ușurință și altora? Am tendința să preiau asupra mea ceea ce ceilalți nu reușesc să facă?
h. Obțin cu ușurință cooperarea celorlalți sau întâmpin dificultăți?
i. Cât de multă acceptare am pentru mine însămi, am tendința să îmi resping sau să îmi accept slăbiciunile? Dar calitățile mele și puterea mea de creator? Îmi accept sau mai degrabă resping propria măreție?
Modulul se desfășoară pe parcursul a 5 săptămâni, cu întâlniri săptămânale online și grup de lucru (unde se împărtășesc realizări/provocări, se propun teme de reflecție, se acordă suport etc).
Contribuția financiară recomandată este de 300lei/modul.
Începem pe 20 noiembrie.
Întâlnirile săptămânale se vor desfășura duminica de la 19:30, în intervalul a aproximativ 1h30min și vor fi înregistrate.
Pentru înscrieri vă rog să trimiteți un mesaj pe adresa marianapcoaching@gmail.com.